Energiapolitika 2000 Társulat

Energiapolitika 2000 Társulat

kozjo

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Kezdőlap Szakmai kereső Szakmai egyesületek Szakmai egyesületek A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el
A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el Send to a friend Print Version
Kategóriák: (Állásfoglalások | Privatizáció | Szakmai egyesületek)
Megjelenés dátumaIcon Megjelenés dátuma 2016. 09. 12.
LinkIcon Link

 

A nemzet elleni bűnök soha nem évülnek el

Az Energiapolitika 2000 Társulat alapítóinak nyilatkozata

A Magyar Energetikai Társaság (MET) alapító tagjaiként többen meghívást kaptunk a társaság 25 éves fennállásának ünnepélyére. Változnak az idők. A korábbi évfordulókon a nevünket sem említették, most közös emlékezésre hívnak bennünket. De mi lehet a közös emlékezés alapja, tárgya, célja? Hiszen a tényeket elhallgatni lehet, de eltörölni nem.

A MET alapításkori célkitűzése a hazai energetika megújításának szolgálata, a nemzeti energiapolitika kialakításának elősegítése, az energetikai kormányzat tevékenységének támogatása, szükség esetén bírálata volt. A közös ünneplésre hívó társaság vezetői/veteránjai e célkitűzésekkel szemben az energiaprivatizáció támogatásával elárulták a nemzeti energiapolitika eszméjét, hamis „szakmai” alapot hirdetve félrevezették a közvéleményt, s mindezzel a külföldi privatizátorok kiszolgálóivá váltak: hozzájárultak a magyar energetika szétveréséhez. Ma rutinszerűen, a nagypolitikai átmentőkhöz hasonlóan, úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi; az aktuálpolitikához alkalmazkodva ők is nemzeti színben igyekeznek tetszelegni. Mi máig hűek maradtunk elveinkhez, ezért léptünk ki a MET-ből, s Isten segítségével tettük a kötelességünket: védtük és szolgáljuk a nemzeti energetikát, 2000-től az Energiapolitika 2000 Társulat  alapító tagjaiként.

A MET nyilvános bűnbánata, bocsánatkérése nélkül a közvélemény és a jóhiszemű újabb generációk előtt rejtve maradnak a hamis gyökerek. Hiába működtetnek ifjúsági tagozatot, hitelesen építkezni csak igaz alapokra lehet. Ehhez pedig minimális követelményként a múltat, a nemzeti energiapolitika elleni árulással elkövetett bűnt személyekre bontva nevesíteni és nyilvánosan be kellene vallani, az árulásban résztvevőknek le kellene mondani. Csak ez lehetne a 25 éves MET igazi ünnepe, egy újrakezdés esélye. A sok veszteség után csak így lenne valódi a kormány által folytatott, újból nemzeti érdekű energiapolitika szolgálata. A meghívás elfogadása hamis összeborulás lenne, a MET felelősségét eltakarná, az önvizsgálatát késleltetné. Ehhez mi nem segédkezünk, bűnrészességet utólag sem vállalunk.

A ünnepléshez hozzátartozik a társulat történetének tervezett bemutatása. Ehhez ajánljuk a MET alapító kezdeményezőjének, Járosi Mártonnak 2010-ben megjelent Életem a magyar energetikáért c. könyvéből a MET alapításának és meghasonlásának dokumentumokkal alátámasztott hiteles leírását. A könnyebb elérhetőség érdekében a könyv e részlete itt olvasható..

Az Energiapolitika 2000 Társulat MET-ből kilépett alapító tagjai:

Boczor István dr., Dibusz József, Járosi Márton dr., Rudolf Viktor, Szőnyi Zoltán.

Budapest, 2016. szeptember 12. 

Keresés

Eseménynaptár

Previous Next
Május 2022
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálni? Rendszeres értesítést kap

  • rendezvényeinkről,
  • állásfoglalásainkról,
  • energetikai cikkekről és tanulmányokról.
      Megküldjük hírleveleinket.