Energiapolitika 2000 Társulat

Energiapolitika 2000 Társulat

kozjo

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Kezdőlap Szakmai kereső Energiahordozók Fosszilis Lignit Energiahordozók Fosszilis Lignit 38. Állásfoglalás: Támogatjuk a hazai lignitre alapozott erőműfejlesztést
38. Állásfoglalás: Támogatjuk a hazai lignitre alapozott erőműfejlesztést Send to a friend Print Version
Kategóriák: (Állásfoglalások | Lignit | Erőművek)
Megjelenés dátumaIcon Megjelenés dátuma 2008. 11. 20.
Megjelenés helye vagy kiadóIcon Megjelenés helye vagy kiadó Energiapolitika 2000 Társulat
Szerző, íróIcon Szerző, író Energiapolitika 2000 Társulat
LinkIcon Link
Letölthető anyagokIcon Letölthető anyagok Letölthető anyagok (Size: 114 Kb)

2008. november 17-én az illetékesek társulatunk rendezvényén több mint száz szakember előtt ismertették a hazai lignitbázison alapuló villamosenergia-termelés realitásokon és közösségi érdekeken nyugvó fejlesztésének tervét. A tervet honlapunkon is közzétettük: http://www.enpol2000.hu/?q=node/345. A jelenlévő energetikai szakemberek hozzászólásaikban üdvözölték, hogy a privatizáció óta először nemzeti, közösségi érdekű erőműfejlesztés valósul meg, amely nem kíván rendkívüli intézkedéseket a közigazgatástól, és újabb áldozatokat a lakosságtól. Ezzel szemben jól megalapozott biztosítékot ad a létünk egyik anyagi alapját jelentő villamos energia ellátás hosszú távú biztonságának növelésére, segíti a környezet kárára elkövetett sérelmek gyógyítását, s hosszabb távon sem növeli a villany árát.

A tervezett fejlesztés csökkenti a villamosenergia-termelés széndioxid kibocsátását. A hazai tüzelőanyag felhasználása a villamos energia ellátásunk importforrásoktól való függőségét mérsékli. A fejlesztés kulcsszereplője a „10 millió magyar részvényes” által birtokolt – állami tulajdonú – Magyar Villamos Művek Zrt., miáltal minden állampolgár részesül az új fejlesztés révén születő értékekből. A hazai energiahordozóval megtermelt villamos energia ára alapvetően nem a világpiaci árak mozgásától, hanem a lignit-kitermelés költségeitől, a hosszú távon kiszámítható, az olaj és a földgáz áránál kisebb, stabil tüzelőanyag ártól függ; ebből fakadóan stabil villamosenergia-termelési önköltség biztosítható. 

Keresés

Eseménynaptár

Previous Next
Augusztus 2022
Va Ke Sz Cs Sz
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Regisztráció

Miért érdemes regisztrálni? Rendszeres értesítést kap

  • rendezvényeinkről,
  • állásfoglalásainkról,
  • energetikai cikkekről és tanulmányokról.
      Megküldjük hírleveleinket.